- GAŚNICA PROSZKOWA 2 KG
- GAŚNICA PROSZKOWA 6 KG
- GAŚNICA PIANOWA GASTRONOMICZNA 2L
- GAŚNICA PROSZKOWA 4 KG
- PRĄDOWNICA HYDRANTOWA PWH-25
- koc gaśniczy 1,2x1,8
- zawór hydrantowy dn 52
- GAŚNICA ŚNIEGOWA 5 KG
- PRĄDOWNICA HYDRANTOWAPWH-52
- KLUCZ DO NASAD
- URZĄDZENIE GAŚNICZE UKŁADÓW ELEKTRONICZNYCH ŚNIEGOWE 2 KG
- KLUCZ DO HYDRANTU PODZIEMNEGO (ZASUW)
GAŚNICA PIANOWA GASTRONOMICZNA 2L
Opis
Przeznaczenie:
Zaprojektowana dla zabezpieczania pomieszczeń, w których występuje szczególne zagrożenie pożarami olejów i tłuszczów jadalnych. Szeroko stosowana w gastronomii i kuchniach domowych. Gasi również urządzenia elektryczne pod napięciem do 1000 V.
Podstawowe cechy:
- łatwa i ergonomiczna w obsłudze
- bardzo skuteczna w gaszeniu olejów i tłuszczów jadalnych
- warstwa izolacyjna środka gaśniczego uniemożliwia ponowny samozapłon
- zawór odcinający za wskaźnikiem ciśnienia ułatwia kontrolę gaśnicy
- konstrukcja zaworu umożliwia czasowe przerwanie gaszenia
- możliwość wielokrotnego napełniania
- zbiornik gaśnicy pokryty farbą poliestrową odporną na promienie UV
- wnętrze zbiornika zabezpieczone powłoką antykorozyjną
Dane techniczne:
Skuteczność gaszenia 54 A 34 B 25 F Masa środka gaśniczego 2 l Czynnik roboczy N2 Czas działania 6 s Ciśnienie próbne zbiornika 27 bar Ciśnienie robocze 15 barZakres temperatur stosowania -30 oC / +60 oC Masa całkowita 4,5 kg Maks. napięcie gaszonego urządz. 1000 V Całkowita wysokość 433 mm Średnica zbiornika110 mm